10 דברים שחייבים לעשות לפני שיפוץ בבית

משפצים את הבית? לא בטוחים איך צולחים את הפרויקט הגדול הזה? הכנו במיוחד עבורכם מדריך עם עשרת הדברים שאתם חייבים לעשות לפני השיפוץ. 

1. התייעצות עם אדריכל 

בכל שיפוץ בית פרטי כדאי לדבר עם אדריכל, במיוחד אם יש רצון לבצע שינוי בקירות הפנימיים או החיצוניים של הבית. האדריכל יוכל לומר מה ניתן לבצע במסגרת השיפוץ ויתכנן זאת גם מבחינה אסטטית. 

 

2. הכנת כתב כמויות

שיפוץ בתים לא מתחילים מבלי להכין כתב כמויות מדויק. ואיך יוצרים כתב כמויות כזה? הדרך לעשות זאת היא לקחת בחשבון כמה עולים חומרי השיפוץ וכמה עולה העבודה, אך יש להתחשב בשני דברים חשובים:

יחידת המידה של כל חומר וחומר

תוספת 30% עלות על הסכום הסופי

 

3. התייעצות עם מעצב\ת פנים

אם החלטתם ללכת על שיפוץ ברמה גבוהה עבור הבית, כדאי להתייעץ עם מעצב\ת פנים ולחשוב יחד איתם על עיצוב הרמוני שמתאים לסגנון שאתם אוהבים. היתרונות של איש מקצוע מתחום זה הם:

הבנה טובה במראה הרמוני באמצעות חיבור של צבעים וטקסטורות.

הנחות אצל מגוון ספקים. 

הפניה לחומרי גלם איכותיים שנשמרים לטווח ארוך. 

 

4. חיפוש 3 קבלנים והשוואת מחירים

שיפוץ דירות ברמת גימור גבוהה עושים עם קבלנים איכותיים. הדרך למצוא קבלנים אלו היא באמצעות המלצות בעיקר ותמונות של עבודות שביצעו. עם זאת, יש להכניס גם את השיקול הכספי ולכן כדאי לבצע השוואת מחירים בין 3 קבלנים לפחות. 

שיפוץ בית

5. שמירת תמונות של עיצובים שראיתם ואהבתם

הדרך הנכונה להגיע לשיפוץ במראה שאתם אוהבים היא לחפש השראה. זה הזמן להיכנס לפינטרסט ולשלל קטלוגים של עיצוב הבית ולחפש תמונות עם עיצובים שאהבתם. את התמונות תוכלו להראות למעצב\ת והם יסייעו לכם להגיע למראה שאתם מחפשים. 

 

6. מכירת דברים שאתם כבר לא צריכים ביד שנייה

האם חשבתם פעם כמה עולה שיפוץ? העלות כמובן תלויה בסוג והיקף השיפוץ שאתם רוצים לבצע, אך חשוב לדעת שלפחות על רכישת רהיטים חדשים ניתן לחסוך וזאת בעזרת מכירה ביד שניה של רהיטים ודברים שאתם כבר לא צריכים. 

 

7. תכנון תכנית חשמל, תכנית אינסטלציה ותכנית מטבח בנפרד

אם החלטתם לבצע את תכנית השיפוץ בעזרת אדריכל, בקשו ממנו לראות תכניות חשמל, אינסטלציה ומטבח בנפרד. מדובר בתכניות שחשוב לראות באופן מפורט בקנה מידה גבוה ולהחליט על שינויים עוד בזמן התכנון כדי לקבל באופן מדויק את הנוחות שלכם בבית לאחר השיפוץ. 


8. וידוא זמן השיפוץ המשוער כולל תזמון איחורים

מי שעשה שיפוץ כלשהו בעבר, יודע ששיפוצים אף פעם לא מסתיימים בדיוק בתאריך שנקבע. תמיד יש בלת"מים ויש להתחשב בהם. לכן, כל שיפוץ יש לתכנן תאריך משוער ותאריך איחור אחרון. לפי התאריך האחרון תוכלו לתכנן את הכניסה המחודשת לבית ועוד מגוון תיאומים שיש לבצע בסיום של שיפוץ. 

 

9. הכנת תקציב הכולל 30% יותר ממה שצריך

עד כמה שאנו רוצים להגיע לתקציב מדויק עבור השיפוץ, לרוב לא מגיעים אליו ויש לתכנן מראש תוספת של 30% לפחות. השינויים במחירים יכולים להתרחש כי חומרים מסוימים נהרסו בדרך או כי הייתה עליית מחירים פתאומית וכדומה. התוספת תספוג את שינויי המחיר. 

 

10. תכנון תקציב לרכישת רהיטים חדשים

בשיפוץ של בית חשוב לא לשכוח שלאחר השיפוץ יש צורך פעמים רבות ברכישת רהיטים חדשים. רבים לא לוקחים זאת בחשבון כחלק מהשיפוץ ויוצרים לעצמם גירעון תקציבי. לתוך כתב הכמויות, צרו לכם סעיף ריהוט ובו חשבו את כל הרהיטים ומכשירי החשמל החדשים שאתם מתכוונים לרכוש. 

שתפו אחרים

Facebook
Print
Email
WhatsApp

*על מנת שנוכל לשפר את חווית הגלישה והמידע באתר, נשמח לשמוע הערות למידע וחווית האתר. * אין לראות במידע באתר זה כיעוץ מקצועי ואין לעשות שימוש במידע המוצג באתר זה חוות דעת מקצועית.

עוד באותו נושא

משפצים?! מידע שיכול לעזור:

אחרונים בפורטל

טיפים לגינה

יכול לעניין אותך גם

כיצד מכשירי מדידה, בקרה ואבטחת איכות יכולים לשפר את הדרך בה אנו בונים בתים?
מערכות כיבוי אש לבניינים רבי קומות
בנייה עם גבס: המדריך המלא לשימוש בחומר רב תכליתי
מיגון פלדה בפני אש: חשיבות ופתרונות מתקדמים
תשתיות חכמות לבית החכם: הכנה לעתיד בבנייה פרטית
דילוג לתוכן